ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ ОД БИОФЛОР

04.03.2012

      Калифорниските црви се големи љубители на органските материи, посебно на оние кои се богати со целулоза. Тие со сигурност можат да ги решат проблемите со орг

04.03.2012

      Калифорнискиот црв иако со мали димензии 6-8 см. и тежина нешто помала од еден грам, со своето невероватно темпо на размножување продуцира количина на протеин

04.03.2012

      - Изметот од стока или арското (стајското) ѓубре е природно живеалиште на калифорни ските црви. Посебна вредност представува изметот од стока која се храни и

 


-   Растенија со една берба годишно ( компир, зелка, морков, диња, лубеница и др. )  се третираат 4-5 пати со  3-4 литрa на декар.


-   Растенија кои се берат во повеке наврати ( домат, краставица, пипер и др. ) се третираат на 6-12 дена, со  2-3 лит./декар што зависи од видот на растението и квалитетот на почвата.


                            ПРЕДНОСТИ ОД КОРИСТЕЊЕ НА БИОФЛОР


-  Побрзо ртење, вкоренување, раст и развој на растенијата.

-  Пообемно цветање, оплодување на скоро сите цветови, побрзо созревање на плодовите и повеке берби.

-  Многу поздрави растенија, поотпорни сите видови болести суша, мраз и топлотни шокови.

-  Покрупни и повкусни  растенија со поубави бои.

-  Плодовите подолг период остануваат свежи и подобро го поднесуваат транспортот.

-  Кога кај растенијата ѓубрени со хемиски ѓубрива бербата ке заврши, растенијата третирани со Биофлор сеуште ке цветаат и ке имате уште една берба повеке. 


-   Семето за расад се потопува во Биофлор да отстои десетина минути. Праксата покажала дека семето третирано со Биофлор дава одлични резултати при ртењето, никнувањето и вкоренувањето, со што растот и развојот на растението е неспоредливо подобар од било кој облик на третирање.

 

       ПРОГРАМА ЗА  ДОЗИРАЊЕ НА БИОФЛОР ЗА ЕДЕН ДЕКАР КАЈ РАСТЕНИЈА КОИ СЕ БЕРАТ ВО ПОВЕКЕ НАВРАТИ


 -   ФОЛИЈАРНО  ТРЕТИРАЊЕ: 

-  На секој 6-12 дена со 2-3 литра на декар .Се разредува со вода


-  Бројот на третирања и количината на Биофлор зависи од видот на растението и од квалитетот на почвата.

-  Кај фолијарното третирање битно е да се нанесе препорачаната количина на Биофлор на декар.

-  Количината на водата зависи од пумпата (колку литри вода троши на декар) 

   Според нашето долгогодишно искуство ги

препорачуваме следните  третмани

*  Прво третирање10 дена пред почеток на производство на расад се третира почвата во која се подготвува расадот.

*  Второ третирање : Се третира расадот на 5-7 дена.

* Трето третирање : Се третира почвата каде ке се расадуваат растенијата 10-15 дена пред расадувањето.


-  Во време кога растенијата ке стасаат за расадување најдобро е во дупките во кои ке се стават растенијата прво да се стави 50-70 грама глистал (биохумус) така да коренот на растението биде во директен контакт со глисталот.


*  Четврто третирање : Одма по расадувањето.

*  Пето третирање :пред цветање - да се обезбеди пообемно и посилно цветање.

* Шесто и наредните третирања: Во плодоносењето по секој бран на берба за покрупни и изедначени плодови и побрзо созревање на плодовите.


-  Кога имате пообемно цветање и повеке плодови од нормалното, а коренот не може да ги прехрани сите плодови препорачуваме почесто фолијарно третирање.

 

*   СИСТЕМ КАПКА ПО КАПКА 

- На 5-10 дена со 2-4 литра/декар за пообемно цветање, побрзо созревање и покрупни и изедначени плодови.


 Не може да се предозира.             Се меша со инсектициди и хербициди.

Се меша и со фунгициди но по мешањето растенијата мора одма да се третираат.


КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Телефон:
+389 76 39 55 99

 E-пошта:


Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

СОЦИЈАЛНИ МРЕЖИ

twitter youtube flickr facebook

logobioflor

СТАТИСТИКА на биофлор

Имаме присутни 8 гости и нема членови

Посетеност на биофлор

Број на гледања на артикли
222283