ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ ОД БИОФЛОР

04.03.2012

      Калифорниските црви се големи љубители на органските материи, посебно на оние кои се богати со целулоза. Тие со сигурност можат да ги решат проблемите со орг

04.03.2012

      Калифорнискиот црв иако со мали димензии 6-8 см. и тежина нешто помала од еден грам, со своето невероватно темпо на размножување продуцира количина на протеин

04.03.2012

      - Изметот од стока или арското (стајското) ѓубре е природно живеалиште на калифорни ските црви. Посебна вредност представува изметот од стока која се храни и

 

 

УПОТРЕБА НА БИОФЛОРОТ КАЈ ОВОШНИТЕ НАСАДИ


-  Овошните насади третирани со Биофлор имаат многу посилно цветање, покрупни и изедначени плодови со поубави бои и многу поубав мирис и вкус.

-    Плодовите по бербата  многу подолго остануваат свежи и подобро го поднесуваат транспортот.

-  Бербата стасува порано за 7-15 дена во однос на растенијата третирани со хемиски ѓубрива.   

-   Растенијата својот полн род го даваат една година порано во однос на растенијата третирани со хемиски ѓубрива.

-  Витаминот „ Ц“ кај плодовите се зголемува од 2-7 пати така да се зголемува имунитетот и отпорноста  на растенијата кон сите видови болести, суша, мраз и топлотни шокови.

- Наездата на инсектите се намалува


                          ПРОГРАМА ЗА ТРЕТИРАЊЕ ЗА 1 ХЕКТАР

 

ФОЛИЈАРНО ТРЕТИРАЊЕ:

-  3- 6 третирања  со 20-30 литра на хектар.   Се разредува со вода


-  Бројот на фолијарните третирања и количината на биофлорот зависи од видот и староста на растенијата и квалитетот на почвата.

-  Кај фолијарното третирање важно е да се нанесе препорачаната количина на Биофор.

-  Количината на водата зависи од видот на пумпата (колку литри вода троши на 1 хектар)

-  Според нашето долгогодишно искуство ги препорачуваме следните третмани.

 

*  Прво третирање : По бербата на плодовите - растението да се подготви за зима а на пролет да стартува со повеке родни папки.

*  Второ третирање: во рана пролет заедно со фунгицид и органски бор и цинк  додатно да се заштитат растенијата од слана и пролетни мразеви

*  Трето третирање :  По паѓање на 70 % од цветовите. заедно со инсектицид

* Четврто третирање: По формирањето на плодовите, тоа е 10 дена по цветањето - да се задржат плодовите.

*  Пето третирање: Во плодонесење - за покрупни и изедначени плодови.   

   Шесто третирање : За покрупни и изедначени плодови и поизразени  бои.

  Седмо третирање а можеби и наредото: Имате поголем род кој треба да се прехрани.


СИСТЕМ КАПКА ПО КАПКА:    2-3 третирања со 30 литра/хактар

-  Во насади каде нема систем капка по капка се препорачуваат уште 1-2 фолијарни третирања.

-  Со фолијарното третирање Биофлорот кој ке падне на лист е храна преку лист, а што ке падне на почва е храна преку почва.


ПРЕПОРАЧУВАМЕ


-  По кроењето гранките да се мелат ( со приклучна машина мелачка на гранки ) се третираат со Биофлор и потоа почвата плитко се заорува или фрезира.

-  Микробиолошката флора, голем број на корисни микроорганизми и зрел хумус во почвата се основ за планирање на добар,здрав и квалитетен род.-  Бифлорот не може да се предозира.

-  Се меша со инсектициди и хербициди.

-  Се меша и со фунгициди, но одма  по мешањето мора да се третираат растенијата. 

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Телефон:
+389 76 39 55 99

 E-пошта:


Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

СОЦИЈАЛНИ МРЕЖИ

twitter youtube flickr facebook

logobioflor

СТАТИСТИКА на биофлор

Имаме присутни 25 гости и нема членови

Посетеност на биофлор

Број на гледања на артикли
224046