ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ ОД БИОФЛОР

04.03.2012

      Калифорниските црви се големи љубители на органските материи, посебно на оние кои се богати со целулоза. Тие со сигурност можат да ги решат проблемите со орг

04.03.2012

      Калифорнискиот црв иако со мали димензии 6-8 см. и тежина нешто помала од еден грам, со своето невероватно темпо на размножување продуцира количина на протеин

04.03.2012

      - Изметот од стока или арското (стајското) ѓубре е природно живеалиште на калифорни ските црви. Посебна вредност представува изметот од стока која се храни и

 


                                   УПОТРЕБА НА БИОФЛОРОТ ВО ЛОЗАРСТВОТО


-  Винарии кои произведуваат врвни вина ке ги намалат третирањата со заштитни средства, а можат и да остават поголем род кој ке биде многу поквалитетен во однос на родот кој се третира со хемиски ѓубрива.

-  Витаминот ‘‘ Ц ‘‘ кај плодовите третирани со Биофлор и глистал се зголемува од 2-7 пати така да се зголемува имунитетот а со тоа и отпорноста на растенијата кон сите видови болести,суша,мраз и топлотни шокови.

-  Големиот број на корисни микроорганизми (100 милијарди во 1мл.) во најголем дел ке ги уништат  штетните микрооганизми кои ги предизвикуваат  растителните болести.

-  Новите насади третирани со глистал и Биофлор својот полн род  го даваат една година порано во однос на насадите третирани со хемиски ѓубрива.


-  Според нашето долгогодишно искуство ги препорачуваме следноте третмани.


ПРОГРАМА ЗА ТРЕТИРАЊЕ ЗА ЕДЕН ДЕКАР

 


ФОЛИЈАРНО:  3 -5 третирања:  2 - 3 литра    Се разредува со вода

-   Првото третирање:   На есен по изнесување на родот.  Со ова третирање растенијата  полесно ке се справат со екстремно ниски температури, а пролетта ке ја пречекаат подготвени за поголем и здрав род.

-  Второ третирање:  Одма по пуштање на младите ластари.

-  Трето третирање:  По цветањето.

-  Четврто и наредните третира:   Во плодоносењето


-  Бројот на фолијарните третирања и количината на Биофлор зависи од сортата и староста на лозовиот насат и од квалитетот на почвата.

-  Кај фолијарното третирање важно е да се нанесе препорачаната количина на Биофлор.

-  Количината на водата зависи од пумпата (колку литра вода троши на 1 декар)


-  Систем капка по капка:  1 - 2 третирања .  3 литра


-  На насади каде нема систем капка по капка се препорачуваат уште 1-2 фолијарни третирања.

-  Со фолијарното третирање Биофлорот кој ке падне на лист е храна преку лист а кој ке падне на почва е храна преку почва.ПРЕПОРАЧУВАМЕ

-  По кроењето сувите гранки се мелат ( со приклучна машина мелачка на гранки ) се се третираат со Биофлор и потоа почвата се заорува или фрезира.

-  Вишокот зелена маса која се отстранува во пролет исто така се меле. Оваа органска материја не смее да се потцени.

-  Микробиолошката флора, голем број на корисни микроорганизми и зрел хумус во почвата се основ за планирање на добар и квалитетен род.-  Не може да се предозира

-  се меша со инсектициди и хербициди

-  се меша и со фунгициди но по мешањето растенијата мора одма да се третираат 

 

 

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Телефон:
+389 76 39 55 99

 E-пошта:


Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

СОЦИЈАЛНИ МРЕЖИ

twitter youtube flickr facebook

logobioflor

СТАТИСТИКА на биофлор

Имаме присутни 7 гости и нема членови

Посетеност на биофлор

Број на гледања на артикли
222282