ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ ОД БИОФЛОР

04.03.2012

      Калифорниските црви се големи љубители на органските материи, посебно на оние кои се богати со целулоза. Тие со сигурност можат да ги решат проблемите со орг

04.03.2012

      Калифорнискиот црв иако со мали димензии 6-8 см. и тежина нешто помала од еден грам, со своето невероватно темпо на размножување продуцира количина на протеин

04.03.2012

      - Изметот од стока или арското (стајското) ѓубре е природно живеалиште на калифорни ските црви. Посебна вредност представува изметот од стока која се храни и

 

 

ЗАШТО !!!!! ” БИОФЛОР ”

- Затоа што е универзална замена за минералните ѓубрива и е погоден за производство на органски чиста храна за луѓето и животните.

- Затоа што многу брзо ги разлага растителните остатоци ( лигноцелулозата) и во процесот на разлагање го балансира односот на јагленородот (C) во однос на другите елементи N,P,K (под 20:1) така што растенијата можат да ги користат овие елементи.

- Затоа што за пероид од една година на еден хектар површина од воздухот синтетизира и задржува во почвата 120 до 140 кг азот. ( во една вреќа 15:15:15 N, P, K има само 7,5 кг азот )

- Затоа што го зголемува коефициентот на искористување на фосфорот и калиумот од алумосиликатите, и ослободува големи количества на вакви елементи од изумрените бактерии.

-За период од една година на еден хектар изумрените бактерии оставаат 10 тона органска материја.

-Изумрените бактерии од вкупната тежина на своето содржат околу 30 % фосфор

-Затоа што ги биосинтетизира во вода растворливите и нерастворливите полисахариди, ја подобрува структурата на почвата, и го регулира водно-воздушниот режим.

-Затоа што ги синтетизира фитохормоните ( Цитокинин, Ауксин и Гиберелин ) кои го подобруваат ртењето, вкоренувањето, растот и развојот на растенијата, а времето на стасување на растенијата е пократко за 8-10 дена.

-Затоа што ја намалува употребата на хемиски заштитни средства во текот на вегетацијата, ја зголемува отпорноста на растенијата со брзото разлагање на органската материја со што ги елиминира заразите кои доаѓаат од тој облик на биомаса.

- Затоа што се применува едноставно и со значително помали трошоци, и не е отровeн за луѓето.

-Има способност на синтетизирање на слузавите материи во почвата со што се спречува збивањето односно слепувањето на микроагрегатот, што придонесува во формирањето на фина и растресита структура на почвата, па значително се заштедува при орањето и обработката на почвата.

-Продуцира витамини од “Б” групата и антибиотици кои ги штитат растенијата од фитопатогени бактерии, со што се намалува потребата од користење на фунгициди.

* ДОЗА ЗА ЕДНО ТРЕТИРАЊЕ : 20– 30 лит/ хектар или 1: 10 (за сите растенија).

* СЕ МЕША СО ИНСЕКТИЦИДИ И ХЕРБИЦИДИ.

* НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРЕДОЗИРA - Расадот и заболените растенија се третирааат со концентриран Биофлор.

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Телефон:
+389 76 39 55 99

 E-пошта:


Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

СОЦИЈАЛНИ МРЕЖИ

twitter youtube flickr facebook

logobioflor

СТАТИСТИКА на биофлор

Имаме присутни 20 гости и нема членови

Посетеност на биофлор

Број на гледања на артикли
224052