ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ ОД БИОФЛОР

04.03.2012

      Калифорниските црви се големи љубители на органските материи, посебно на оние кои се богати со целулоза. Тие со сигурност можат да ги решат проблемите со орг

04.03.2012

      Калифорнискиот црв иако со мали димензии 6-8 см. и тежина нешто помала од еден грам, со своето невероватно темпо на размножување продуцира количина на протеин

04.03.2012

      - Изметот од стока или арското (стајското) ѓубре е природно живеалиште на калифорни ските црви. Посебна вредност представува изметот од стока која се храни и

БИОХУМУС - ГЛИСТАЛ

 

    БИОХУМУС - ГЛИСТАЛ е високо квалитетно органско ѓубре добиено од арско ѓубре со помош на калифорниски црви. Калифорниските црви арското ѓубре го преработуваат една година. Потоа се суши сее и пакува. Богато е со сите органогени елементи, микроелементи и биоактивни микроорганизми. Идеално е за употреба во органското земјоделие. Се положува непосредно до коренот. Не може да се предозира. Растенијата лесно и брзо го асимилираат. Биохумус од просечен квалитет содржи: 5 пати повеќе азот, 7 пати повеќе фосфор, 11 пати повеќе калиум и 3 пати повеќе магнезиум од арското ѓубре.

Арското ѓубре непреработено од калифорниски црви е пренесувач на повеке плевели, растителни болести и нематоди.

ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ...

Прикажи # 
Сушење на биохумус - видео Напишано од www.bioflor.com.mk 10694
Хемиски анализи Напишано од www.bioflor.com.mk 7087
Препорака за ѓубрење кај лозовите насади Напишано од www.bioflor.com.mk 7233
Препорака за ѓубрење кај овошните насади Напишано од www.bioflor.com.mk 7441
Препорака за губрење кај градинарски култури Напишано од www.bioflor.com.mk 3422
ВЛИЈАНИЕ НА БИОХУМУСОТ ВРЗ ПЛОДОВИТЕ Напишано од www.bioflor.com.mk 6081
ВЛИЈАНИЕ НА БИОХУМУСОТ ВРЗ РАСТЕНИЈАТА Напишано од www.bioflor.com.mk 6486
ВЛИЈАНИЕ НА БИОХУМУСОТ ВРЗ ПОЧВАТА Напишано од www.bioflor.com.mk 6223

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Телефон:
+389 76 39 55 99

 E-пошта:


Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

СОЦИЈАЛНИ МРЕЖИ

twitter youtube flickr facebook

logobioflor

СТАТИСТИКА на биофлор

Имаме присутни 9 гости и нема членови

Посетеност на биофлор

Број на гледања на артикли
222283