ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ ОД БИОФЛОР

04.03.2012

      Калифорниските црви се големи љубители на органските материи, посебно на оние кои се богати со целулоза. Тие со сигурност можат да ги решат проблемите со орг

04.03.2012

      Калифорнискиот црв иако со мали димензии 6-8 см. и тежина нешто помала од еден грам, со своето невероватно темпо на размножување продуцира количина на протеин

04.03.2012

      - Изметот од стока или арското (стајското) ѓубре е природно живеалиште на калифорни ските црви. Посебна вредност представува изметот од стока која се храни и

 

 

 

* биохумусот ја обезбедува и балансира исхраната на растеијата

* Растенијата контролирано го користат азотот и конечно содржат 75% амонијачен и 25% нитратен азот што е сон на секое растение. ( Нитратите во поголеми количини се штетни за лугето и растенијата )

* Микроорганизмите го стимулираат растот и развојот на растенијатата, и ја зголемуваат нивната отпорност кон повеке растителни болести суша и го намалуваат процентот на измрзнување при екстремно ниски температури.

* Растенијата имаат многу поздрав и побогато развиен коренов систем,поголемо стебло, пополна крошна и поголем број листови.

* Приносите кај овие растенија се поголеми за мин. 20 %

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Телефон:
+389 76 39 55 99

 E-пошта:


Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

СОЦИЈАЛНИ МРЕЖИ

twitter youtube flickr facebook

logobioflor

СТАТИСТИКА на биофлор

Имаме присутни 44 гости и нема членови

Посетеност на биофлор

Број на гледања на артикли
222305