При производство на расад потребно е во неутрална подлога (тресет) измешана со 10% песок, дасе додаде мин. 10 % глистал ( биохумус ). Почвата во која ке се пикира расадот предходно треба да се измеша со 10 % глистал, а потоа да се истретира со биофлор. Во време кога растенијата ке стасаат за расадување, најдобро е во дупките во кои ке се ставаат растенијата да се стави 80-100 гр. глистал така да коренот на растението биде во директен контакт со биохусот.

Глисталот може пред садење да се расфрла по почвата 3-4 тона на хектар и потоа плитко да се заора