ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ ОД БИОФЛОР

04.03.2012

      Калифорниските црви се големи љубители на органските материи, посебно на оние кои се богати со целулоза. Тие со сигурност можат да ги решат проблемите со орг

04.03.2012

      Калифорнискиот црв иако со мали димензии 6-8 см. и тежина нешто помала од еден грам, со своето невероватно темпо на размножување продуцира количина на протеин

04.03.2012

      - Изметот од стока или арското (стајското) ѓубре е природно живеалиште на калифорни ските црви. Посебна вредност представува изметот од стока која се храни и

КАЛИФОРНИСКИ ЦРВИ

 

logobioflorЦрвите прв пат се спомињаат пред 5000 год. во законите на старите Еѓипќани. Во нивните закони најстрого забрането било изнесување црви од долината на реката Нил, бидејки тајната на плодноста на тој крај била врзувана со голема концентрација црви во речните наносите на реката Нил.

Црвите во природата прават 40 килограми плодна хумусна почва на 1 m2 за една година или 40 000 кг годишно на еден хектар. Од хумусната почва која црвите со илјадници години ја правеле лугето успеале со својот немарен однос за само 200 години неповратно да уништат голем дел. Ако се продолжи со ова темпо, на уништување на површинскиот хумусен слој во опасност се доведува производство на храна за нашите и за идните генерации.

Еден од начините како да се врати квалитетот на веке деградираните почви е индустриски да се одгледаат црви и да се пуштат во тие почви.

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Телефон:
+389 76 39 55 99

 E-пошта:


Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

СОЦИЈАЛНИ МРЕЖИ

twitter youtube flickr facebook

logobioflor

СТАТИСТИКА на биофлор

Имаме присутни 17 гости и нема членови

Посетеност на биофлор

Број на гледања на артикли
222289