ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ ОД БИОФЛОР

04.03.2012

      Калифорниските црви се големи љубители на органските материи, посебно на оние кои се богати со целулоза. Тие со сигурност можат да ги решат проблемите со орг

04.03.2012

      Калифорнискиот црв иако со мали димензии 6-8 см. и тежина нешто помала од еден грам, со своето невероватно темпо на размножување продуцира количина на протеин

04.03.2012

      - Изметот од стока или арското (стајското) ѓубре е природно живеалиште на калифорни ските црви. Посебна вредност представува изметот од стока која се храни и

 

 

 

Изметот од стока или арското (стајското) ѓубре е природно живеалиште на калифорни ските црви. Посебна вредност представува изметот од стока која се храни и со житни растенија. Од 100 кг. житни растенија (пченка, овес, јачмен) дадени како храна , стоката апсорбира само 10,5% во организмот, а 89,5% излачува и со тоа ствара хранлива подлога за животните од пониските системи па и за црвите. Поминувајки низ организмот црвите арското ѓубре го мелат и разложуваат на основни елементи и го претвараат во биохумус - едно од најквалитетните природни ѓубрива.

Од индустриски одгледуваните црви се добида најквалитетно протеинско брашно кое се додава во сточната храна.

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Телефон:
+389 76 39 55 99

 E-пошта:


Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

СОЦИЈАЛНИ МРЕЖИ

twitter youtube flickr facebook

logobioflor

СТАТИСТИКА на биофлор

Имаме присутни 13 гости и нема членови

Посетеност на биофлор

Број на гледања на артикли
222287