ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ ОД БИОФЛОР

04.03.2012

      Калифорниските црви се големи љубители на органските материи, посебно на оние кои се богати со целулоза. Тие со сигурност можат да ги решат проблемите со орг

04.03.2012

      Калифорнискиот црв иако со мали димензии 6-8 см. и тежина нешто помала од еден грам, со своето невероватно темпо на размножување продуцира количина на протеин

04.03.2012

      - Изметот од стока или арското (стајското) ѓубре е природно живеалиште на калифорни ските црви. Посебна вредност представува изметот од стока која се храни и

 

 

 

Калифорниските црви се големи љубители на органските материи, посебно на оние кои се богати со целулоза. Тие со сигурност можат да ги решат проблемите со органските отпадоци кои се натрупуваат и се големи загадувачи на почвата и надземните и подземните води.

Најголеми концентрации на органски отпадоци има во големите градови, фабрики за храна, фабрики за целулоза, свињарски фарми и др.

Органските отпадоци од свињарските фарми, фабрики за целулоза и фабрики за храна, наместо да ја загадуваат животната средина, можат да се преработат во квалитетно ѓубриво кое ке се користи во земјоделието..

Големите градови имаат проблем со градскиот смет. 40% од вкупниот смет е од органско потекло. Голем проблем претставува и тињата од градската канализација. Црвите и овој отпад со успех го преработуваат во квалитетно ѓубре, но поради присаство на тешки метали во ѓубрето, тоа примена може да најде само во шумарството цвеќарството и за ѓубрење тревници.

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Телефон:
+389 76 39 55 99

 E-пошта:


Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

СОЦИЈАЛНИ МРЕЖИ

twitter youtube flickr facebook

logobioflor

СТАТИСТИКА на биофлор

Имаме присутни 15 гости и нема членови

Посетеност на биофлор

Број на гледања на артикли
222289