banerpocetna

morko.jpg
zelka.jpg
p1.jpg
domati.jpg
krastavici.jpg
jobolaka baner.jpg
green smith jabolka.jpg
   

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ ОД БИОФЛОР

04.03.2012

      Калифорниските црви се големи љубители на органските материи, посебно на оние кои се богати со целулоза. Тие со сигурност можат да ги решат проблемите со орг

04.03.2012

      Калифорнискиот црв иако со мали димензии 6-8 см. и тежина нешто помала од еден грам, со своето невероватно темпо на размножување продуцира количина на протеин

04.03.2012

      - Изметот од стока или арското (стајското) ѓубре е природно живеалиште на калифорни ските црви. Посебна вредност представува изметот од стока која се храни и

logobioflor 

БИОФЛОР Е ТЕЧНО  МИКРОБИОЛОШКО ОРГАНСКО ЃУБРИВО ПОДГОТВЕНО ОД БАЗА НА ЃУБРЕ ОД КАЛИФОРНИСКИ ЦРВИ

 
      ПОЗДРАВИ РАСТЕНИЈА,    ПОГОЛЕМ РОД,     ПОВКУСНИ ПЛОДОВИ

БИОФЛОРОТ ЈА ОБЕЗБЕДУВА И БАЛАНСИРА ИСХРАНАТА НА РАСТЕНИЈАТА НА СОСЕМА ПОИНАКОВ НАЧИН ВО ОДНОС НА КЛАСИЧНИТЕ ЃУБРИВА

ПОЧВАТА И ВОЗДУХОТ СЕ НЕИСЦРПЕН ИЗВОР НА СИТЕ ЕЛЕМЕНТИ ПОТРЕБНИ ЗА РАСТОТ И РАЗВОЈОТ НА РАСТЕНИЈАТА

НАЈГОЛЕМИОТ ДЕЛ ОД ОВИЕ ЕЛЕМЕНТИ СЕ ВО НЕДОСТАПНИ ФОРМИ ЗА РАСТЕНИЈАТА.

ПРИМЕР:

* ВОЗДУХОТ Е СОСТАВЕН ОД 78% АЗОТ КОЈ Е ВО НЕДОСТАПНИ ФОРМИ ЗА РАСТЕНИЈАТА

* АКО ВКУПНИОТ АЗОТ ВО ПОЧВАТА КОЈ ИЗНЕСУВА  ИЗНЕСУВА 8 МИЛИОНИ ТОНИ НА 1 КВАДРАТЕН КИЛОМЕТАР БИ БИЛ ДОСТАПЕН ЗА РАСТЕНИЈАТА, ТИЕ БИ БИЛЕ ОБЕЗБЕДЕНИ СО АЗОТ ОКОЛУ 80 МИЛИОНИ ГОДИНИ, ДОКОЛКУ БИ СОЗДАВАЛЕ ПРИНОС ОД ОКОЛУ 3000 КГ. ГОДИШНО  ( микробиологија од Проф. Др. Југослав Зиберовски )

* ПОКРАЈ ТОЛКАВИ КОЛИЧИНИ НА ХРАНЛИВИ МАТЕРИИ КОИ СЕ НАОЃААТ ВО ПРИРОДАТА ЛУГЕТО НЕПОТРЕБНО ГИ ВНЕСУВААТ СО ХЕМИСКИ ЃУБРИВА И СЕ ПОВЕЌЕ ЈА ЗАГАДУВААТ ПОЧВАТА

* ВО ПРИРОДАТА ПОСТОЈАТ МИКРООРГАНИЗМИ КОИ ОВОЈ АЗОТ И ДРУГИТЕ НЕДОСТАПНИ ЕЛЕМЕНТИ ЗА РАСТЕНИЈАТА ГИ ПРЕТВОРААТ ВО ЛЕСНО ДОСТАПНИ ФОРМИ

* ЗА ЖАЛ ОВИЕ ПОЧВЕНИ МИКРООРГАНИЗМИ ЧОВЕКОТ ГИ ИМА УНИШТЕНО, А НАЈПОВЕКЕ СО ДОЛГОТРАЈНА УПОТРЕБА НА ХЕМИСКИ ЃУБРИВА

* НАША ЦЕЛ Е СО БИОФЛОРОТ ДА ГИ ВРАТИМЕ УНИШТЕНИТЕ МИКРООРГАНИЗМИ ВО ПОЧВАТА А ТИЕ КЕ СИ ЈА ВРШАТ РАБОТАТА КОЈА ПРИРОДАТА ИМ ЈА ОПРЕДЕЛИЛА

* ВО ЕДЕН МИЛИЛИТАР ОД БИОФЛОРОТ ИМА ПОВЕКЕ ОД 100 МИЛИЈАРДИ КОРИСНИ ПОЧВЕНИ МИКРООРГАНИЗМИ, КОИ КЕ ЈА ОБЕЗБЕДАТ ИСХРАНАТА НА РАСТЕНИЈАТА

* КОГА КЕ СЕ ПОЈАВАТ ФИТОПАТОГЕНИТЕ ( ШТЕТНИ) МИКРООРГАНИЗМИ КОИ ГИ ПРЕДИЗВИКУВААТ РАСТИТЕЛНИТЕ БОЛЕСТИ КЕ НАИДАТ НА ПОЧВЕНИТЕ (КОРИСНИ ) МИКРООРГАНИЗМИ ОД БИОФЛОРОТ КОИ СЕ ПОМНОГУБРОЈНИ И ВО НАЈГОЛЕМ ПРОЦЕНТ КЕ БИДАТ УНИШТЕНИ

* ТАКА И ПРИРОДАТА СЕ БОРИ ПРОТИВ РАСТИТЕЛНИТЕ БОЛЕСТИ.

КАЈ РАСТЕНИЈАТА ТРЕТИРАНИ СО БИОФЛОР ПРОЦЕНТОТ НА ВИТАМИН ‘‘ Ц ‘‘ СЕ ЗГОЛЕМУВА ОД  2 ДО 7 ПАТИ ( зависи од видот на растението)

ЗГОЛЕМЕНОТО ПРИСАСТВО НА ВИТАМИНОТ ‘‘Ц‘‘ ДОВЕДУВА ДО ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА  ИМУНИТЕТОТ И ОТПОРНОСТА НА РАСТЕНИЈАТА КОН СИТЕ ВИДОВИ БОЛЕСТИ СУША И МРАЗ

ПРОИЗВОДНА ПАЛЕТА ОД WWW.BIOFLOR.COM.MK

БИОФЛОР


БИОХУМУС


КАЛИФОРНИСКИ ЦРВИ


proizvod bioflor

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Телефон:
+389 76 39 55 99

 E-пошта:


Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

СОЦИЈАЛНИ МРЕЖИ

twitter youtube flickr facebook

logobioflor

СТАТИСТИКА на биофлор

Имаме присутни 29 гости и нема членови

Посетеност на биофлор

Број на гледања на артикли
222297